Termeni, conditii comerciale si de retur

Site web / magazin online administrat de:S.C. PRO DATA INTERNATIONAL S.R.L. , CUI: RO 8852717 ,NORC: J40/8413/1996

Sediu Social: Bucureşti Sectorul 5, Sos. Panduri, Nr. 35, Bloc P1B, Scara A, Etaj 6, Ap. 28
Sedii secundare / Puncte de lucru:
Bucureşti Sectorul 5, Sos. Panduri, Nr. 29, Bloc P2A, Scara 1, Etaj P, Ap. 1
Bucureşti Sectorul 5, Şos. Panduri, Nr. 35, Bloc P1B, Scara A, Etaj 6, Ap. 25
Bucureşti Sectorul 5, Şos. Panduri, Nr. 35, Bloc P1B, Scara 1, Etaj 6, Ap. 26

Activităţi:
4690 - Comerţ cu ridicata nespecializat
4799 - Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor
4791 - Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
4789 - Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor produse
4782 - Comerţ cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe
4642 - Comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei
4643 - Comerţ cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi televizoarelor
4651 - Comerţ cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software- ului
4652 - Comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii
4641 - Comerţ cu ridicata al produselor textile
6190 - Alte activităţi de telecomunicaţii
6311 - Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe
6312 - Activităţi ale portalurilor web
6399 - Alte activităţi de servicii informaţionale n.c.a.
3313 - Repararea echipamentelor electronice şi optice
9512 - Repararea echipamentelor de comunicaţii
4666 - Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente de birou
4765 - Comerţ cu amănuntul al jocurilor şi jucăriilor, în magazine specializate
4762 - Comerţ cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate
4763 - Comerţ cu amănuntul al discurilor şi benzilor magnetice cu sau fără înregistrări audio/video , în magazine specializate
4741 - Comerţ cu amănuntul al calculatoarelor, unităţilor periferice şi software-ului in magazine specializate
4742 - Comerţ cu amănuntul al echipamentului pentru telecomunicaţii în magazine specializate
4778 - Comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate
4743 - Comerţ cu amănuntul al echipamentelor audio/video în magazine specializate
4764 - Comerţ cu amănuntul al echipamentelor sportive, în magazine specializate
4772 - Comerţ cu amănuntul al încălţămintei şi articolelor din piele, în magazine specializate
4771 - Comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate
4751 - Comerţ cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate

Seria si numarul documentelor necesare desfasurarii activitatii:
Certificat de inregistrare Seria B nr. 3501197 emis de Oficiul Registrului Roman de pe langa tribunalul Bucuresti
Certificat de inregistrare in scopuri de TVA seria B nr. 0605384, emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala

NOTA:  Puteti ridica personal produsele de la intrarea in punctele noastre de lucru, insa acest lucru se va putea face neaparat cu programarea prealabila a unui interval de timp in care trebuie sa va prezentati la un anumit punct de lucru.

Clientii persoanele fizice nu pot achita produsele la punctele noastre de lucru, la ridicarea produselor. Persoanele fizice au posibilitatea de a plati cu cardul online, prin transfer bancar, prin foaie de varsamant la ghiseele bancare, sau, daca comanda este acceptata, in sistem ramburs (la primirea coletelor).

Clientii persoanele juridice pot achita produsele si serviciile in numerar (cash) la sediul nostru, prin transfer bancar, prin foaie de varsamant la ghiseele bancare, cu cardul online sau, daca comanda este acceptata, in sistem ramburs, la primirea coletelor.

    Orice activitate comerciala, raspundere si garantie legata de comercializarea produselor sau serviciilor prin intermediul acestui magazin virtual (site/pagina web), http://miniprice.ro , http://www.miniprice.ro ,  https://miniprice.ro sau https://www.miniprice.ro  (impreuna cu subpaginile lor) se supune legislatiei romane si celei europene in materie, impreuna cu termenele si conditiile mentionate in aceasta sectiune. Daca nu sunteti de acord in totalitate, fara rezerve si fara echivoc cu cele mentionate in aceasta sectiune, daca nu intelegeti pe deplin acesti termeni si conditiile precizate in aceasta sectiune, daca nu aveti varsta care sa va permita luarea unei decizii de cumparare / plata sau daca aveti restrictii privind luarea de decizii atunci nu puteti sa folositi acest magazin virtual. Prin folosirea acestui magazin virtual (chiar si prin vizitarea paginilor sale si a subpaginilor legate de el, sau doar prin simpla creare a unui cont la el) confirmati ca aveti capacitatea legala si dreptul legal de a lua decizii, ca ati inteles termenii si conditiile si ca le-ati acceptata in totalitate, fara rezerve.

    Pozele si filmarile produselor prezentate in acest magazin virtual si/sau in paginile si subpaginile web legate la el sunt orientative, putand diferi fata de cele reale ale acelor produse si de asemenea pot arata accesorii ce nu sunt incluse in pachetul produsului vandut. Toate fotografiile prezentate pot sa nu reflecte imaginile si caracteristicile actualizate ale produselor. Ambalajele produselor pot diferi in realitate fata de cele din fotografiile sau filmele prezentate pe acest site. Designul, culorile, formele, greutatile, dimensiunile pot diferi in realitate fata de cele prezentate pe site. Specificatiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu orientativ, putand fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala intre comerciant / furnizor si cumparator. Toate prezentarile nu obliga firma producatoare sau pe comerciant / furnizor fata de client. Inainte de a achizitiona un produs prezentat pe acest site sau pe una dintre paginile web legate de acesta trebuie obligatoriu sa cereti informatii actualizate si exacte despre produsul dorit, folosind doar cu titlu informativ ceea ce este descris si prezentat (prin poze, filme si text) in site sau in paginile web legate la acesta.

    Preturile sunt calculate cu 4 zecimale insa, din cauza unor limitari tehnice, sunt afisate doar primele 2 zecimale in descrierea produsului. Cand plasati comanda, totalul se calculeaza tinand cont de toate cele 4 zecimale. Niciun pret afisat pe site nu include costuri si comisioane implicate de eventuala livrare a produselor de la comerciant / furnizor la cumparator (de exemplu, dar fara a se limita la, transport, asigurarea valorii si integritatii bunurilor transportate, comision de ramburs, costuri de km suplimentari parcursi de curier de la cea mai apropiata localitate deservita direct pana in localitatea indicata de catre cumparator ca si destinatie, costuri de procesare comanda in vederea livrarii, ambalare si/sau reambalare, etichetare, manipulare produse, etc). Toate aceste costuri si comisioane se adauga suplimentar pretului afisat. In cazul in care solicitati livrarea produselor comandate va rugam sa cereti explicit sa vi se calculeze costurile si comisioanele aferente livrarii. La calcularea greutatii comenzii tinem cont si de greutatea ambalajelor. La calcularea costurilor de livrare tinem cont si de costurile aferente ambalarii (ambalaje, manopera de ambalare, picking, etc)

       O comanda platita prin transfer bancar sau printr-o alta forma de plata la distanta (plata online cu cardul, etc), fara a se include costurile aferente livrarii, nu se va livra iar clientul accepta in mod irevocabil si fara vreo pretentie, de niciun fel, ca va ridica produsele cumparate de la sediul / punctul de lucru al furnizorului / depozitul indicat de catre furnizor, pe cheltuiala si pe riscul exclusiv al cumparatorului, in orele de program mentionate de catre comerciant / furnizor, in maxim 15 zile de la momentul platii, iar in caz contrar se va considera ca a abandonat respectivele produse in favoarea comerciantului / furnizorului, predandu-i acestuia in mod gratuit si liber de orice sarcina proprietatea, posesia si folosinta acestor produse.

    Inainte de momentul finalizarii si trimiterii unei comenzi catre noi aveti posibilitatea sa estimati si sa alegeti modul in care sa intrati in posesia produselor comandate (de exemplu sa va fie livrate sau sa le ridicati dvs. de la un magazin sau depozit al nostru sau al uni partener al nostru). Va rugam inistentTrebuie sa aveti in vedere ca, daca solicitati ca produsele sa va fie livrate, este posibil ca valoarea estimata a costurilor de livrare sa fie calculata eronat. In cazul in care valoarea estimata este gresit calculata veti primi o notificare prin care vi se va comunica valoarea corecta a costului de livrare, oferindu-va posibilitatea sa o acceptati sau sa o refuzati. In cazul unui refuz comanda dvs. vi se va anula in mod automat. Ne rezervam dreptul sa refuzam livrarea produselor comandate in cazul in care costurile estimate automat de catre siteul nostru sunt gresit calculate. Daca nu sunteti de acord cu aceasta conditie atunci va solicitam sa nu plasati comenzi pe acest site web.

    Ne rezervam dreptul de a refuza, fara a ne obliga la o justificare, acceptarea si onorarea unor comenzi care solicita ca modalitate de plata rambursul (plata produselor la primirea coletului/coletelor). In general, vom refuza acceptarea comenzilor cu greutate mai mare de 6 kg daca se solicita plata acestora in sistem ramburs.

    Comenzile provenite de la clientii care au comandat in trecut diverse produse dar care la primirea lor au refuzat achitarea produselor in sistem ramburs, determinand intoarcerea la comerciant / furnizor a produselor comandate, vor fi refuzate in cazul in care se solicita plata in sistem ramburs.

    Pentru procesarea comenzilor este posibil sa apara un cost fix de procesare (care acopera costurile generate de ambalarea, etichetarea coletelor, pregatirile de livrare, etc).

    Primirea unei confirmari automate de comanda de la magazinul nostru virtual nu va garanteaza rezervarea marfurilor comandate si nu va confirma disponibilitatea lor in stoc! Va rugam sa ne contactati pentru a verifica stocul disponibil la momentul primirii comenzii, termenul de rezervare pe care vi-l putem oferi si conditiile in care va putem face rezervarea produselor comandate. Va rugam frumos sa nu efectuati o plata in contul nostru ianinte de a va confirma disponibilitatea in stoc pentru produsele comandate.

    Preturile produselor si serviciilor prezentate in acest magazin virtual sau in paginile web legate de acesta pot diferi fata de preturile acelorasi produse sau servicii comercializate de catre acelasi furnizor, dar in alte magazine sau prin alte siteuri (pagini web) / magazine virtuale. Comenzile facute cu referire la acest site web dar fara a fi fost inregistrate in acest magazin virtual nu vor beneficia de preturile afisate. Preturile afisate se aplica (in conditiile termenilor si conditiilor prezentate pe aceasta pagina) numai comenzilor inregistrate in acest magazin virtual.

    Nu se acorda niciun termen de plata pentru comenzile plasate pe acest site, produsele si serviciile comandate, precum si costurile de livrare solicitate (de exemplu, dar fara a se limita la, transport, asigurarea valorii si integritatii marfii, ramburs, etichetare, ,manipulare, pregatire marfa, in vederea livrarii) trebuie achitate in avans, prin virament bancar, online cu cardul, sau, daca ambele parti accepta, cel tarziu la primirea coletelor continand produsele comandate (plata la primirea produselor - in sistem ramburs). Nicio oferta sau promisiune facute verbal nu va avea valoare de intelegere contractuala decat daca este facuta si in scris.

Pentru comenzile continand produse a caror valoare totala este mai mica de  100 lei (inainte de aplicarea eventualelor costuri de livrare: transport, asigurare, ramburs) se va aplica un comision de 5 lei ("Comision pentru comandă mică") care acopera cheltuielile comerciantului / furnizorului pentru procesarea si pregatirea acestor comenzi de valoare mica. Acest comision se aplica pentru comenzile continand produse a caror valoare totala este mai mica de  100 lei chiar si in cazul in care optati sa ridicati dvs. produsele de la unul dintre punctele noastre de lucru.

Daca alegeti sa achitati comanda la primirea produselor atunci, la totalul comenzii, se va adauga un comision in valoare de 5 lei  ("Comision pentru plata la livrar") . In confirmarea de comanda pe care o veti primi prin email, va fi afisat Comision pentru plata la livrare: 5,00 Lei. 

    Integritatea si cantitatile produselor primite prin curier vor putea fi reclamate ca neconforme exclusiv pe baza unui proces verbal incheiat in prezenta si purtand semnatura curierului livrator. Orice reclamatie care nu este insotita de dovada intocmirii si semnarii unui proces verbal de constatare a deteriorarii sau lipsei de produse, va fi considerata total nefondata si va fi ignorata. Va solicitam sa deschideti coletele si sa verificati continutul lor precum si integritatea produselor primite in prezenta curierului livrator.

    Termenele si conditiile comerciale valabile pentru acest site web (magazin virtual online) se pot modifica oricand, fara a ne obliga la o notificare prealabila a clientilor / vizitatorilor sai. Inainte de plasarea oricarei comenzi pe acest site web va rugam sa cititi cu mare atentie termenii si conditiile actualizate la acel moment dat.

    Depunem eforturi pentru a evita orice informatie eronata si pentru a le corecta pe cele care le descoperim sau care ne sunt semnalate de catre vizitatori, clienti, furnizori, parteneri, etc. Exista insa totusi posibilitatea ca unele informatii si/sau fotografii si/sau filme care apar in acest magazin virtual sa fie eronate, incomplete sau neactualizate. Nu ne asumam nicio raspundere, de niciun fel, pentru erorile aparute in acest magazin virtual (site web impreuna cu paginile si subpaginile sale) si/sau pentru eventualele pierderi si neplaceri create, indiferent de natura lor si de cuantumul lor. Prin vizitarea sau folosirea acestui site web, a magazinului virtual aferent, va asumati intreaga responsabilitate pentru orice consecinta ce deriva din asta, exonerandu-i total pe proprietar / vanzator / comerciant precum si pe furnizorii acestuia, pe fabricanti, pe parteneri, pe angajatii si colaboratorii tuturor acestora, de orice raspundere materiala, morala sau de orice alta forma, angajandu-va ferm, fara rezerve si fara echivoc, ca nu veti pretinde de la acestia niciodata nicio compensatie sau despagubire legata de acest site web si respectiv magazinul virtual aferent.

Pentru comenzile care mentioneaza ridicarea personala a produselor de la sediul furnizorului, predarea produselor se va face programat, la o data si ora care vor fi comunicate clientului. Prezentarea clientului la sediul furnizorului fara o programare prealabila, ii da dreptul furnizorului sa refuze livrarea comenzii.

Pentru produsele comandate care nu corespund asteptarilor sau care nu se potrivesc ca dimensiuni sau alte caracteristici, inlocuirea se va putea face de catre furnizor si la o data ulterioara, comunicata clientului, fara a se depasi termenul legal.

Pentru produsele returnate, restituirea contravalorii lor se va putea face de catre furnizor si la o data ulterioara, comunicata clientului, fara a se depasi termenul legal.

Conditii de returnare a produselor si retragerea din contractele incheiate la distanta de catre clientii consumatori / persoane fizice.

- Cumparatorii care au calitatea de consumatori:

Daca sunteti client consumator (persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandeste, utilizează ori consuma produse sau servicii, in afara activitatii sale profesionale) atunci puteti returna bunurile achizitionate din acest magazin virtual in conditiile prevazute de OUG nr. 34 din 4 iunie 2014. Cumparatorul consumator are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un produs sau sa renunte la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice de la livrare / prestare, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de returnare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile calculate de la momentul livrarii produsului sau prestarii serviciului.

 

- Cumparatorii care au calitatea de persoane juridice sau profesionisti:

Daca sunteti client persoana juridica sau profesionist, va trebui sa formulati mai intai o cerere de retur catre furnizor iar returnarea produselor va putea fi facuta numai daca furnizorul isi da acordul in acest sens. Clientii persoane juridice sau profesionistii nu beneficiaza de drepturile consumatorului stipulate in OUG nr. 34 din 4 iunie 2014. Furnizorul nu este obligat sa accepte cererile de retur formulate de catre clientii persoane juridice sau profesionisti si nu se obliga la oferirea unei motivatii in cazul in care refuza acceptarea returului produselor comandate si livrate anterior.

 

Daca sunteti client si aveti si calitate calitatea de consumator, si daca doriti sa va retrageti din contract (sa faceti un retur), va trebui sa completati online formularul de retur ce se regaseste la adresa web https://miniprice.ro/index.php?route=account/return/add sau sa anuntati in scris decizia dumneavoastra de retragere din contract (decizia de retur), printr-un mesaj email transmis la adresa oferta @ miniprice . ro , dar nu mai tarziu de a 14 zi calendaristice calculate de la data la care comanda, care includea produsele pe care doriti sa le returnati, v-au fost livrate. Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.

In cazul in care sunteti client consumator si doriti sa returnati produse comandate prin acest magazin virtual, aveti posibilitatea de a face acest lucru prin curier / locker (in easybox) sau sa le predati personal furnizorului Pro Data International SRL, la adresa postala sos. Panduri nr. 35, bl.P1B, sc.A, et. 6, ap.28, Bucuresti, sector 5, in zilele de luni pana vineri (cu exceptia zilelor de sarbatori legale), in intervalul orar 10.30 – 16:30. Dupa inregistrarea cererii de retur, produsele pe care doriti sa le returnati trebuie livrate prin curier sau inmanate personal la adresa mentionata mai sus, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea din contract. Termenul este considerat respectat daca produsele sunt trimise vanzatorului inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Clientul consumator (utilizatorul final) suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care furnizorul accepta sa suporte acele costuri legate de returnare. Se va considera ca furnizorul a acceptat sa suporte in totalitate sau partial costurile de returnare numai daca acesta va transmite in scris clientului, inainte de returnarea produselor, angajamentul sau privind acceptarea suportarii costurilor de retur.

Rambursarea sumelor cuvenite clientului consumator se va face in conformitate cu prevederile de OUG nr. 34 din 4 iunie 2014

In cazul in care un client consummator doreste sa returneze doar o parte din produsele comandate intr-o singura comanda, atunci clientului i se va restitui din costurile de transport achitate initial pentru livrare numai o cota parte, proportionala cu greutatea sau volumul produselor returnate, raportat la greutatea sau volumul total al comenzii initiale. Daca raportul (Lungime x latime x inaltime)/6000 este mai mare decat greutatea, se va lua ca reper volumul, iar daca este mai mic decat greutatea, atunci se va lua ca reper greutatea produselor (dimensiunile vor fi exprimate in centimetri iar greutatea in kilograme).

Clientul consumator este responsabil doar in ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

In vederea returnarii, va rugam ca produsele pe care doriti sa le returnati sa fie ambalate corespunzator, pe cat posibil cat mai asemanator modului in care au fost ambalate atunci cand le-ati primit, pentru a le feri cat mai mult de posibilitatea deteriorarii pe parcursul transportului inapoi la furnizor.

Bunuri / servicii pentru care nu se asigura dreptul de retragere:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:

1. Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

2. Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate in mod clar;

3. Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

4. Bunuri livrate in ambalaj sigilat care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (de exemplu dar fara a se limita la: sosete si semisosete, varfuri flexibile pentru gimnastica si dans (cipici), protectii din silicon pentru degetele picioarelor, poante si incaltaminte pentru balet, chiloti, sutiene, bustiere, body-uri, produse care au contact direct cu pielea chiar si numai la momentul probarii, etc). Aceste bunuri nu pot fi returnate daca au fost desigilate de catre cumparator, indiferent daca acestea au fost sau nu probate/utilizate dupa desigilare;

5. Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

6. Inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

7. Continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;

8. Consumabile pentru imprimante sau copiatoare (cartuse de cerneala, cartuse de toner, cerneala vrac, toner vrac, unitati optice / cilindrii – “drum unit”) care au fost desigilate desigilate;

9. Adezivi desigilati (blister desfacut sau capacul sticlei / tubului desigilat);

10. Produse cosmetice desigilate;

11. Consumabile pentru personalizari care au fost desigilate (hartie foto, folie magnetica autoadeziva pentru care a fost indepartata hartia siliconata care protejeaza suprafata adeziva, banda magnetica autoadeziva, hartia pentru transfer termic direct sau prin sublimare, folie de transfer, discuri blank printabile, etc);

12. Produse care prezinta modificari fizice vizibile (lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice, etc), livrate prin curier (direct la adresa de destinatie sau in locker / easybox) si pentru care nu s-a semnalat in scris, la adresa de email oferta @ miniprice . ro , in maxim 24 de ore de la momentul primirii comenzii de la curier, nicio sesizare cu privire la starea respectiva de deteriorare.

13. Produsele care prezinta modificari fizice sau urme datorate folosirii excesive, folosirii incorecte sau interventiilor neautorizate. Produse deteriorate de catre client. Produse care au fost folosite gresit de catre comparator si care au suferit modificari fata de starea lor initiala.
14. Produse care au avut contact cu pielea umana in zona intima, in zona picioarelor in zona capului, daca respectivele produse au fost desigilate sau daca au fost probate.

Furnizorul nu va accepta returnarea produselor si / sau serviciilor pentru care legile si reglementarile in vigoare interzic returul sau pentru care nu este obligat de nicio lege sau reglementare in vigoare sa o faca. In acest caz furnizorul nu va restitui cumparatorului nicio suma de bani si nicio compensatie, de niciun fel, fiind exonerat de orice raspundere, de orice fel.

Daca clientul consumator doreste sa returneze in termenul legal mai multe produse identice, care au fost livrate in ambalaje proprii sigilate, atunci vor fi acceptate la retur doar doua produse desigilate, restul celorlate care sunt identice trebuind sa fie sigilate in ambalajul propriu, exact asa cum au fost primite de la furnizor. Se va presupune in mod rezonabil ca, daca clientul consumator a desigilat ambalajele a doua produse, atunci le-a testat / verificat pe acestea si ca nu a avut vreo nemultumire cu privire la calitatea acestora sau la nivelul de asteptari privitoare la respectivele produse. Produsele al caror ambalaj propriu a fost desigilat, pot fi returate de catre clientul consumator in termenul legal, indiferent de cantitate, daca prezinta vicii ascunse.

Comanda platita de clientul consumator inainte de expediere si expediata de catre vanzator in conformitate cu informatiile de livrare salvate in contul comenzii (nume destinatar, adresa de livrare, telefon de contact, modalitate de transport) dar nepreluata de la curier sau din locker / easybox de catre cumparator sau de catre destinatarul mentionat in datele de livrare, returnata de catre curier vanzatorului, va fi considerata abandonata de client daca acesta nu a formulat un refuz de primire catre curier, sau o cerere de retur catre furnizor sau o cerere de anulare a comenzii in termen de maxim 14 zile calendaristice de la momentul la care curierul care a transportat comanda a avizat destinatarul cu privire la demararea procedurii de livrare catre destinatar sau cu privire la incarcarea plicului / coletului care contine comanda in locker-ul /easybox-ul nominalizat de client prin formularul de comanda. In cazul unei astfel de comenzi abandonata, furnizorul nu este obligat sa proceseze returul / stornarea comenzii daca a respectat indicatiile primite de la cumparator sau destinatar prin formularul de comanda sau prin orice alta forma de comunicare.

Comanda platita de clientul persoana juridica sau profesionist inainte de expediere si expediata de catre vanzator in conformitate cu informatiile de livrare salvate in contul comenzii (nume destinatar, adresa de livrare, telefon de contact, modalitate de transport) dar nepreluata de la curier sau din locker / easybox de catre cumparator sau de catre destinatarul mentionat in datele de livrare, returnata de catre curier vanzatorului, va fi considerata abandonata.

Conform art. 563 al Noului Cod Civil, clientul va avea posibilitatea de a revendica produsele abandonate iar dreptul la actiunea in revendicare este imprescriptibil, cu exceptia cazurilor in care prin lege se dispune altfel. Dupa revendicare, daca aceasta este justa, clientul va putea prelua bunurile apartinand comenzii abandonate, pe cheltuiala proprie, de la adresa sediului furnizorului, mai sus mentionata, sau de la o alta adresa, la care furnizorul a depozitat respectivele produse abandonare, adresa care ii va fi comunicata clientului de catre furnizor. Daca furnizorul va fi in imposibilitatea de a preda cumparatorului bunurile pe care acesta le-a abandonat anterior, atunci furnizorul va trebui sa ii achite cumparatorului contravaloarea acestora conform comenzii inregistrate initial (la valoarea initiala). Contravaloarea serviciilor de livrare nu se vor returna cumparatorului deoarece serviciul a fost prestat anterior, conform cerintei cumparatorului, in modalitatea si in forma solicitata de acesta la momentul plasarii comenzii. Furnizorul nu va datora nimic cumparatorului pentru bunurile abandonate. Daca pastrarea bunurilor abandonate au implicat costuri pentru furnizor atunci cumparatorul va primi bunurile revendicate numai dupa ce va plati integral furnizorului aceste costuri.

Cumparatorul isi asuma toate riscurile si consecintele care pot rezulta din abandonarea unei comenzi, indiferent de cauzele si imprejurarile care au dus la acest abandon.

Consumatorul informeaza obligatoriu in scris comerciantul cu privire la decizia de retragere din contract.

Datele de contact in scris sunt prezentate in sectiune Contact : https://miniprice.ro/index.php?route=information/contact  . Aceasta informare de retragere din contract trebuie facuta pe un mediu durabil (hartie, email sau fax).
Rambursarea sumelor primite ca plata se va face integral, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard), dar nu se vor rambursa sau compensa cheltuielile sau pierderile conexe sau consecintele returnarii (de exemplu dar fara a se limita la: comisioane bancare, pierderi rezultate din nerealizarea profitului estimat, etc). Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer intr-un cont bancar comunicat neechivoc de catre consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face face in termen de 10 zile lucratoare de la receptionarea produselor.

Garantia produselor si / sau serviciilor este cea anuntata de catre comerciant, dar nu poate fi mai mica decat durata minima prevazuta in legile si reglementarile legale in vigoare. In cazul in care furnizorul nu mentioneaza un termen de garantie atunci acesta va fi egal cu minimul reglementat pentru tipul respectiv de produs sau serviciu.

Declaram ca sunt respectate cerintele legale impuse de OG nr. 21 / 1992 incluzand modificarile ulterioare, OUG nr. 140 / 2021, HG nr. 786/ 1996 modificata si completata prin legea nr. 37 / 2002. Garantia legala de conformitate se completeaza cu prevederile OUG nr. 140 / 2021

Marcile si denumirile comerciale ce apar in acest magazin virtual / site web apartin detinatorilor lor legali.

Acest magazin virtual foloseste „cookie”-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. “Cookie”-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de catre utilizatorul de internet, precum personalizarea anumitor setari (de exemplu limba, tara, preturi afisante in moneda nationala, anumite preferinte si puncte de interes, etc). “Cookie”-urile, pe baza informatiilor pe care le aduna despre utilizatori, ii ajuta pe detinatorii de site-uri web si magazine online sa isi eficientizeze produsul astfel incat acesta sa fie cat mai usor de accesat de catre utilizatori. De asemenea “cookie”-urile cresc gradul de eficienta a publicitatii online si, nu in ultimul rand, pot permite aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a face navigarea mai utila.

Acest website (magazin virtual) colecteaza, stocheaza si foloseste informatii de tip cookie pentru a imbunatati experienta dvs. in vizitarea acestuia si pentru a va usura munca in cautarea produselor, serviciilor si informatiilor relevante pentru dvs.Acest website (magazin virtual) colecteaza, stocheaza si prelucreaza date cu caracter personal in scopul deservirii dvs. ca si client pentru comenzile pe care le inregistrati aici. sau in scop de marketing. Pentru a avea permisiunea noastra de a folosi acest magazin online (website / magazin virtual) trebuie sa aveti varsta de cel putin 16 ani, sa cititi in prealabil, sa intelegeti si sa acceptati termenii si conditiile de folosire ale acestuia . Lista datelor cu caracter personal colectate, stocate si prelucrate precum si scopurile sunt prezentate mai jos:

·                     Numele si prenumele, adresa de facturare, adresa de livrare, numarul de telefon, numarul de fax, adresa de email sunt folosite pentru derularea raporturilor contractuale (facturare, livrare, contract, etc)

·                     Numele, numarul de telefon, adresa de email, numarul de fax, adresa postala pot fi folosite si in scop de marketing.

·                     Adresele IP si adresele de email colectate sunt folosite si pentru a evita atacuri de tip phishing, SPAM,  flooding, database injection, scam, etc. Acest site web poate folosi module, proceduri sau filtre care sa respinga automat inregistrarea de date venite de la anumite adrese IP, date care sosesc in mod repetitiv, sau cu frecventa foarte mare sau date cu volum mare.

Orice incercare de fraudare sau actiune rau intentionata asupra acestui site web va fi imediat raportata catre autoritatile cu atributii in combaterea fraudelor informatice si/sau a celor cu atributii in protectia datelor cu caracter personal.

Acest site web ar putea restrictiona total sau partial accesul utilizatorilor / vizitatorilor facut de la anumite adrese IP, care au fost folosite anterior pentru trimiterea de mesaje jignitoare, pentru tentative de fraude informatice, pentru atacuri de tip phishing, SPAM,  flooding, database injection, scam, etc sau de la care s-au incercat actiuni de login repetate fara succes, pentru a se evita spargerea de conturi cu roboti informatici.

Datele cu caracter personal sunt stocate pe servere din Romania sau din afara Romaniei, inclusiv din afara Uniunii Europene. Datele vor fi pastrate atata timp cat credem ca va fi nevoie insa dvs. puteti solicita stergerea, actualizarea sau portarea acestora in orice moment.

Retragerea consimtamantului privind prelucrarea datelor cu caracter personal
In masura in care a fost obtinut in mod valabil, consimtamantul clientului, acordat pentru unul sau mai multe scopuri specifice, reprezinta unul dintre cele sase temeiuri legale ale operatiunilor de prelucrare de date (art. 6 alin. (1) conform regulamentului GDPR).
Totodata, GDPR instituie o serie de obligatii suplimentare care revin operatorilor de date si care decurg din conditiile de valabilitate a consimtamantului persoanelor vizate pentru prelucrarea datelor care le operatorii apartin, in legatura cu scopurile prelucrarii si natura activitatii de prelucrare de date pe care operatorul o desfasoara.
Art. 4 pct. 11 preluat din regulamentul GDPR defineste consimtamantul ca fiind „orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate”.
Ca persoana vizata, aveti dreptul sa solicitati acces la datele perso